De beste elektrische schoolfiets van 2023!

Het AD heeft in januari 2023 het resultaat gepubliceerd van de grote Beste Schoolfiets Test van 2023. De test is uitgevoerd samen met fietsttest.nl en de uitslagen zijn gewaarmerkt door de notaris.

..en het beste uit de test komt de TENWAYS cgo800s! 😊

In de fietstest zijn 30 elektrische fietsen getest. Belangrijk aspect van de test was de stevigheid van de fiets, want deze krijgt nogal wat te verduren: wind, regen, tassen en drukke fietsstallingen. En de TENWAYS komt als enige uit de test met een waardering van 9.

De test werd uitgevoerd door 35 scholieren. Zij onderzochten 30 modellen, schreven reviews en gaven een gemiddeld eindcijfer van 8.0. Het hoogst scorend model krijgt het keurmerk Best Getest.

De score

De score van de TENWAYS was 5 sterren voor rijeigenschappen, 4 sterren voor comfort, prijs/kwaliteit kreeg ook 4 sterren. De motor en ondersteuning kreeg 5 sterren, de bediening en het display ook 5 sterren.

Opvallend: geen versnelling, en toch lekker licht fietsen

Het meest opvallend vonden de testers dat de cgo800s geen versnelling heeft. In het algemeen vond men dat de fiets lekker licht fietst, zelfs zonder ondersteuning. En dat is inderdaad een uniek aspect van de TENWAYS, de fiets rijd zonder versnellingen en is voorzien van een carbon riem. Los van het lekkere fietsen is de fiets daardoor ook nog eens onderhoudsarm, hetgeen vooral voor scholieren best fijn is.

Veel comfort door de vering en de brede wielen

De brede voorvork en de brede banden geven samen met de uitstekende vering veel comfort. De relatief korte spatborden werden wat minder gewaardeerd, net zoals het ontbreken van een broekbescherming. Deze is dankzij de carbon belt ook minder nodig, want er komt geen olie of smeermiddel aan te pas.

Meer weten? Alle informatie is te vinden bij de testuitslag bij het AD. En wil je meer informatie over de winnende fiets? Check dan ook de pagina over de TENWAYS cgo800s.