Cowboy e-bike kopen? 5 bewijzen waarom je dat met vertrouwen kan doen

Als je nadenkt over een Cowboy e-bike kopen dan ben je natuurlijk op zoek bent naar zekerheid en gemoedsrust. Want zeker na het VanMoof faillisement wil je natuurlijk niet dat jij de dupe wordt van zo’n soort debacle.

In deze blog zullen we Cowboy e-bikes onder de loep nemen en uitleggen waarom je wel met vertrouwen een Cowboy e-bike kopen kan. Met aandacht voor financiële stabiliteit, een toegewijd netwerk van dealers voor service, en positieve feedback van gebruikers op verschillende forums, biedt Cowboy absoluut een solide basis voor een zorgeloze e-bike ervaring.

1. Is Cowboy financieel gezond?

Hoewel Cowboy te maken heeft gehad met financiële problemen, is het bemoedigend om te weten dat investeerders toch nieuw kapitaal hebben verstrekt aan het merk. Dit toont aan dat ze vertrouwen hebben in de toekomst van het merk en de richting die het bedrijf is ingegaan. Het feit dat deze investeerders blijven geloven in Cowboy is een positief teken voor potentiële kopers, wat zekerheid biedt over de stabiliteit van het bedrijf.

2. Heeft Cowboy een eigen dealer en service-center netwerk?

Een andere belangrijke overweging als je een Cowboy e-bike kopen gaat is het besluit van de fabrikant om niet langer zelf de service te voeren, maar om dit te beleggen bij een eigen netwerk van dealers. Dit wijst op een gerichte focus op klantenservice en toegewijd onderhoud van hun producten. Met een eigen netwerk van dealers kunnen klanten profiteren van deskundig advies, onderhoud en reparaties op locaties in de buurt. Bij die dealers kan je je Cowboy e-bike kopen, en je kan er dan ook terecht voor service en onderhoud.

3. Wat wordt er op forums gezegd over Cowboy e-bike kopen?

Het uitvoeren van eigen onderzoek is altijd een verstandige voor je aan Cowboy e-bike kopen denkt. Het is bemoedigend om te horen dat bij de huidige Cowboy e-bikes geen extreem hoog aantal mankementen (zoals bij VanMoof) worden gemeld op verschillende forums. Er is wel fors wat negatieve feedback te lezen van gebruikers die wat teleurgesteld zijn over het oplossend vermogen van de support afdeling van Cowboy zelf. De zet om over te gaan naar een eigen dealer en service-center netwerk is dan ook een verstandige keuze en zal de klanttevredenheid zeker ten goede komen.

4. Hoe is de verkrijgbaarheid van onderdelen van de Cowboy e-bikes?

Cowboy e-bikes zijn gebouwd met hoogwaardige onderdelen van goede kwaliteit. De levering van reservceonderdelen stokte even tijdens de Corona periode, maar is nu weer prima op peil.

5. Waarom zou je een Cowboy e-bike kopen bij een officiele Cowboy dealer?

Dat is een goede vraag. Er zijn best een aantal belangrijke redenen om je nieuwe e-bike aan te schaffen bij een officiele dealer:

 • Proefrit
  Het begint al met het gemak van het dichtbij kunnen maken van een proefrit. De fiets zien en voelen, en persoonlijke uitleg over de werking krijgen vinden mensen vaak veel prettiger dan vanuit de doos gaan ontdekken hoe alles werkt.
 • Aflevering
  De e-bike wordt rijklaar afgeleverd door de dealer, inclusief eventuele accessoires. Je kan hem bij oplevering zelfs gelijk proberen, en eventuele mankementen worden gelijk verholpen.
 • Betaling
  Je betaalt het grootste deel bij aflevering. Bij Roadrider betaal je een klein gedeelte bij bestelling, en het grootste deel als de fiets wordt opgeleverd. Je loopt dus geen risco om je geld kwijt te zijn zonder dat je een fiets ontvangt.
 • Uitleg
  Bij Roadrider krijg je een grondige uitleg over de e-bike. De werking, de app, benodigd onderhoud: alles wordt met je doorgenomen zodat je goed toegerust de fiets kan gaan gebruiken.
 • Service
  Bij een mankement aan de e-bike is de dealer dichtbij. Je hoeft zelf niet aan Cowboy uit te leggen wat het probleem is, de dealer lost dat gewoon op. En is het toch ingewikkelder dan communiceren wij direct met Cowboy om het in overleg op te lossen.

Conclusie

Cowboy geeft aan te hebben geleerd van het verleden en focust zich terecht op de winstgevendheid. Het vertrouwen van investeerders in de toekomst van het merk, het eigen netwerk van dealers voor service, de algemene indruk van de hoogwaardige onderdelen zijn allemaal factoren die bijdragen aan de betrouwbaarheid van Cowboy e-bikes. Dus, wat let je? Kom snel langs voor een proefrit in Alphen aan den Rijn!