Het nieuwe Nederlandse merk Comate e-bikes

Een sterk begin, met opvallend fijn fietsende e-bikes

logo van comate e-bikes

Wie is Comate e-bikes?

Comate e-bikes werd opgericht in Tilburg, Nederland, in 2021 door vier mensen met een gedeelde visie om een groenere toekomst te creëren met behulp van technologie en passie. Dit leidde tot de ontwikkeling van de Comate C-serie e-bike, een perfecte combinatie van comfort, stijl, prestaties, duurzaamheid en betrouwbaarheid.

Na twee jaar toegewijd onderzoek en ontwikkeling lanceerde Comate trots haar eerste product, de Comate CT Cruiser in september 2023. Dit werd gevolgd door de lancering van de Comate CC Cruiser in februari 2024. 

De ontvangst in de Nederlandse en buitenlandse pers was overweldigend positief. Klanten toonden niet alleen veel enthousiasme, maar gaven ook waardevolle feedback. Sinds januari 2024 gebruikt Comate E-bikes de gebruiker ervaringen om de Comate E-bikes verder te perfectioneren.

Lees verder over de Comate E-bikes filosofie

comate cc en ct elite naast elkaar in de wei
een grijze comate cc cruiser en een zwarte comate ct cruiser naast elkaar in de wei

De filosofie van Comate E-bikes

Erg knap: het nieuwe Nederlandse merk Comate E-bikes gooit gelijk hoge ogen met de nieuwe urban e-bikes Cruiser en Elite. Deze fietsen komen voort uit een overtuiging van Comate E-bikes dat een e-bike een verlengstuk is van onszelf, intuïtief reagerend op onze (plotselinge) bewegingen en intenties. Daarom moet de e-bike net zo robuust en betrouwbaar zijn als de berijder zelf.

Om dit te bereiken gebruikt Comate alleen topcomponenten van over de hele wereld, waaronder de VS, Duitsland, Zwitserland, Taiwan, Italië en meer. Maar ze assembleren deze onderdelen niet zomaar. Ze voeren uitgebreide compatibiliteitstesten uit onder verschillende omstandigheden om hun ontwerpdoelstelling te vervullen: niet alleen een e-bike bouwen, maar een trouwe metgezel maken die voor elke reis geschikt is.

Comate wil dat meer mensen het comfort en de joy van het rijden op een Comate e-bike ervaren. Om dit te realiseren, streeft Comate ernaar om de prijzen betaalbaar te houden zonder concessies te doen aan kwaliteit of design. Hun aanpak is simpel: efficiënt platformontwerp, minimale reclame, geen onnodige extra’s, efficientie, lage overheadkosten en een bescheiden maar duurzame winstmarge.

Tot slot gelooft Comate dat hun bedrijf duurzaam moet zijn. Niet alleen met betrekking tot de geleverde producten, maar ook op een meer structurele basis door direct bij te dragen aan het planten van bomen door OneTreePlanted. Voor elke verkochte fiets doneren ze aan hen om drie bomen te planten!

Namens Comate E-bikes nodigt Roadrider je graag uit om mee te doen aan deze spannende reis!