100 jaar vertrouwen en veiligheid: dat is het kenmerk van ABUS fietssloten

Een kijkje in het familiebedrijf ABUS

In de wereld van beveiliging en vertrouwen is er een bedrijf dat al generaties lang een boegbeeld van kwaliteit en betrouwbaarheid is: ABUS. Dit familiebedrijf heeft een rijke geschiedenis, en heeft de tand der tijds zeer goed doorstaan.

ABUS blijft het dus al 100 jaar heel goed doen als internationaal erkend merk voor beveiligingsoplossingen. Roadrider mocht op uitnodiging van ABUS een bezoek brengen aan de plek in Duitsland waar het allemaal begon.

De beginjaren

Het verhaal van ABUS begint in het pittoreske Duitse stadje Wetter, waar het bedrijf in 1924 werd opgericht door August Bremicker en zijn zoons. August begint vanuit zijn toenmalige kleinschalige smederij met het maken van hangsloten. Hij geloofd in vakmanschap, kwaliteit en duurzaamheid. En dat bleef altijd zo. Door de jaren heen bleef de Bremicker-familie investeren in duurzaamheid en innovatie. Het hart van ABUS blijft – nog altijd – het geloof in de kracht van degelijk vakmanschap.

Innovatie in Veiligheid

ABUS heeft altijd vooropgelopen in termen van innovatie in de beveiligingsindustrie. Van de introductie van de eerste diskussloten tot geavanceerde elektronische beveiligingssystemen: het bedrijf bleef en blijft volop investeren in onderzoek en ontwikkeling om aan de steeds veranderende behoeften van zijn klanten te voldoen. Dit vermogen om vooruit te kijken en te innoveren heeft ABUS geholpen om een wereldleider te worden in allerlei beveiligingsoplossingen.

Familiewaarden in het DNA

Wat ABUS onderscheidt, is niet alleen de technologische vooruitgang, maar ook de diepgewortelde familiewaarden. Ondanks de wereldwijde omvang blijft ABUS nog steeds een familiebedrijf dat trots is op zijn toewijding aan eerlijkheid, integriteit en klanttevredenheid.

Deze waarden zijn niet alleen slogans op papier, maar weerspiegelen zich in elk product dat de naam ABUS draagt.

Een Wereld van Toepassingen

ABUS heeft in de 100 jaar van zijn bestaan steeds meer verschillende domeinen van beveiliging betreden. Van fietssloten tot beveiligingssystemen voor woningen en bedrijven, het bedrijf biedt een breed scala aan producten die zijn ontworpen om gemoedsrust te bieden aan miljoenen mensen wereldwijd.

Het vermogen om aan de uiteenlopende behoeften van consumenten te voldoen, is een teken van de veelzijdigheid en flexibiliteit van ABUS.

Vooroplopen vooral ook op het gebied van fietssloten

In de fietsenbranche is de diefstal van fietsen, en met name e-bikes, een groot probleem. Fietsendieven vinden steeds weer nieuwe manieren om fietsen te stelen. De verzekeraars zijn om die reden zelfs ook even gestopt met het verzekeren van fat bikes, want die werden wel heel vaak gestolen.

ABUS fietssloten zijn er inmiddels in verschillende sterktes, afmetingen en vormen. In Nederland is het bekendste keurmerk voor fietssloten vastgesteld door de stichting ART. Stichting ART test de fietssloten uitgebreid op veiligheid en betrouwbaarheid. Een fietsslot met ART keurmerk is noodzakelijk wanneer je je fiets wil laten verzekeren; doorgaans wordt ART 2 geëist, in sommige steden zelfs ART 3.

De fietssloten uit het ABUS assortiment zijn stuk voor stuk van hoge kwaliteit. De bekende slogan ‘Deutche Grundlichkeit’ is zeker van toepassing bij ABUS fietssloten. Met een ABUS slort ben je nét iets meer verzekerd van kwaliteit en diefstalpreventie.

Toekomstgericht Erfgoed

Hoewel ABUS kan terugkijken op 100 jarig succes, blijft het ook vooruitkijken naar de toekomst. Het bedrijf innoveert en anticipeert op nieuwe uitdagingen en kansen in de dynamische wereld van veiligheid. Dit vermogen om te innoveren en te groeien, gecombineerd met de tijdloze waarden van het familiebedrijf, belooft een voortdurend succesverhaal voor ABUS.

Een mooi voorbeeld is het nieuwste slot van ABUS: een beugelslot dat niet makkelijk door te slijpen is. Waar de dieven de laatste jaren met accuslijpmachines zo ongeveer alle sloten door konden slijpen heeft ABUS het ideale slot ontwikkeld. Om hier doorheen te slijpen heeft een dief meerdere accu’s en slijpschijven nodig, waardoor het niet loont om een fiets met dit slot te stelen.

ABUS en Roadrider

ABUS schittert als een voorbeeld van duurzaamheid, toewijding en familiewaarden. Roadrider is nog maar relatief kort bezig met zijn geschiedenis, en beseert zich op waardes als kwaliteit, duurzaamheid en stijl.

Voor ons is ABUS een mooi en inspirerend voorbeeld waar wij veel van kunnen leren. Roadrider is dan ook een trotse dealer van ABUS fietssloten en fietshelmen!